Ružić tvrdi: Birački spisak “ažurniji nego ikad”

160

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da ne očekuje bilo kakve probleme ili komplikacije oko ažurnosti jedinstvenog biračkog spiska na predstojećim izborima, navodeći da treba demistifikovati priču o nekim navodnim mogućim manipulacijama tim spiskom, prenosi Danas.

„Birački spisak je danas ažurniji nego ikad, sutra će biti još bolji, to stalno ponavljam i ponavljaću“, rekao je Ružić, nakon dodela sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine za projekte posvećene afirmisanju kulture nacionalnih manjina.

Komentarišući mere Vlade za poboljšanje izbornih uslova, on je rekao da to govori koliko vlada želi da sagleda sve aspekte te „nametnute problamatike“, napominjući i da su izborni zakoni doneti „mnogo pre dolaska na vlast ove vladajuće garniture“.

„Vlada očigledno pokazuje dobru volju da se izborni uslovi još unaprede“, rekao je Ružić.

Na pitanje da li se kasnilo sa razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima, on je rekao da Vlada nije bežala od razgovora, kao i da se oni obično vode u institucijama ali da to deo opozicije nije želeo.

Kako je naveo, ne vidi da ima odgovornosti na strani vlasti što nisu ranije vođeni ti razgovori.

On je rekao da je dobro da je i na Fakultetu političkih nauka pokrenut taj dijalog, kao i da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković inicirala njegov nastavak u Parlamentu.

„Nadam se da će do tog dijaloga doći“, rekao je Ružić.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...