Šormaz šalje SPS u opoziciju

235

Dok su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić u Njujorku, naprednjak Dragan Šormaz poručuje SPS-u da iziđe iz vlasti, a većini stranaka s izborne liste SNS-a da traže drugi put na predstojećim izborima.

Predsednik Srbije i šef naše diplomatije ovih dana borave u Njujorku, gde udruženim snagama pokušavaju da što bolje zastupaju naše interese u vezi s Kosovom i Metohijom.

Baš u ovom trenutku naprednjak Dragan Šormaz je poslao u opoziciju SPS, a većinu stranaka sa svoje izborne liste izbrisao, savetujući im da traže drugi put na predstojećim izborima.

Šormaz je za „Danas“  rekao da kada bi ga Vučić pitao za savet, da li da SNS na svojim leđima i dalje vuče stranke koje nikada ne bi same prešle cenzus,  rekao:

„Ne mogu da se odredim prema PUPS-u, ali manji broj mandata, svakako. Gospodin Vulin je lojalan partner i treba da ostane u koaliciji, SPO, takođe. SDPS treba pustiti da traži drugi put, a stranka gospodina (Nenada) Popovića, takođe, a sa SPS-om ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada.”

 

Izvor Politika, Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...