Sosijete ženeral banku u Srbiji preuzela OTP Grupa

140

Mađarska OTP Grupa objavila je da je uspešno završila proceduru kupovine banke Sosijete ženeral Srbija, koja nastavlja da posluje pod novim imenom – OTP banka Srbija a. d. Beograd. Spajanje sa Vojvođanskom bankom planirano je za 2021. godinu.

Iz OTP grupe je saopšteno da, i nakon kupovine Sosijete ženeral banke, prioritet ostaje orijentisanost ka klijentima, usmerenost ka inovacijama i posvećenost daljem razvoju.

Banka nastavlja da posluje pod novim imenom – „OTP banka Srbija a. d. Beograd“, dok će Sosijete ženeral Osiguranje promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Soželis u OTP Lizing Srbija d. o. o.

„Nakon uspešno sprovedene transakcije, OTP Grupa – koja je takođe vlasnik i Vojvođanske banke – nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji, a spajanje ove dve banke rezultiraće stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će u narednom periodu, glavni fokus obe članice OTP Grupe biti održavanje najvišeg kvaliteta usluga u radu sa klijentima i uspešna implementacija procesa integracije.

Kako navode, u ovom trenutku klijenti banke Sosijete ženeral Srbija ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dve banke.

„Sosijete ženeral uspešno posluje više od 40 godina u Srbiji. Kao jedna od najinovativnijih banaka na tržištu postala je dragocen član OTP Grupe. Ovom transakcijom potvrđujemo ne samo ozbiljnu i dugoročnu posvećenost bankarskom tržištu Srbije, već i pokazujemo da OTP Grupa posluje na čvrstim temeljima, da je dobro kapitalizovana, ima izvanrednu likvidnost, a rukovodstvo je posvećeno jačanju regionalnog prisustva“, izjavio je Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP banke u Mađarskoj i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija a. d. Beograd.

Proces integracije OTP banke Srbija i Vojvođanske banke planirano je da se realizuje do 2021. godine.

Do završetka integracije, ove dve banke će poslovati kao zasebna pravna lica, ali od sada njihovi klijenti mogu da koriste široku mrežu od više od 300 bankomata obe banke za podizanje gotovine bez naknade debitnim karticama.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...