Brnabić: Studenti pravili talačku krizu 12 dana, a sada odjednom „ne daju rektorku“

253

BEOGRAD – Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da su studenti koji su držali u blokadi Rektorat Univerziteta u Beogradu politički aktivisti koji su 12 dana pravili „talačku krizu“, nisu dozvoljavali rektorki da uđe, a sada je navodno brane.

„Ne razumem od koga oni brane rektorku, osim od samih sebe“, rekla je Brnabić za Pink, negirajući da je vlast obavljala bilo kakve pritiske na rektorku Ivanku Popović.

Ona je istakla da je postavljanje ultimatuma da se do 4. novembra mora rešiti slučaj spornog doktorata ministra finansija Siniše Malog pritisak na rektorku i Univerzitet, koji dolazi „od tih petnaestak političkih aktivista koji su uzrokovali talačku krizu 12 dana“.

Brnabić je ukazala da se vlast nije mešala u autonomiju Univerziteta, ali da to jesu činili lideri i predstavnici Saveza za Srbiju, koji su u Rektorat „mogli da dolaze i ulaze kako su želeli“.

„Rektorka je dolazila svako jutro i pitala studente da li sme da uđe da razgovara. Oni mogu, rektorka ne može da uđe“, navela je Brnabić.

Ona je ukazala da je posle 12 dana, od situacije da Ivanka Popović mora da pita sme li da uđe, odjednom dolazi do stava onih koji su zauzeli Rektorat da „ne daju rektorku“.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...