Đurić: Vučić meta političke kampanje Srba koji nisu uz Srpsku listu

107

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ne kosovski političari, meta kampanje političkih predstavnika Srba na Kosovu koji ne pripadaju Srpskoj listi.

„Glavna meta njihove kampanje, kako smo i očekivali, nisu ni (predsednik Kosova Hašim) Tači, ni (bivši premijer Kosova Ramuš) Haradinaj, ni (lider Samoopredeljenja Aljbin) Kurti, već Aleksandar Vučić, zbog toga što je Srbe na Kosovu okupio i sabrao, a onda i podržao Srpsku listu kao čuvara tog jedinstva“, navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

On je rekao da je javni nastup grupe srpskih političkih lidera sa Kosova u Čaglavici poziv na „otrežnjenje“ svim Srbima na Kosovu „koji se možda i dalje pitaju da li na izborima 6. oktobra za njih postoji ijedna druga opcija osim Srpske liste“.

„Nije ih sramota da javno pozivaju Albance da glasaju za njih, kako bi se kao lažni srpski predstavnici našli u prištinskom parlamentu, i nije neverovatan scenario u kojem će im njihovi albanski zaštitnici tako namaći neku stotinu glasova, a jedini način da se to spreči i da se spreči kidanje veza srpskog naroda na Kosovu sa Srbijom jeste masovan odziv našeg naroda i apsolutna pobeda Srpske liste“, dodao je Đurić.

U raspravi o prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu, koju je danas organizovao Medija centar iz Čaglavice, Nenad Rašić iz Koalicije „Sloboda“, Slobodan Petrović iz Samostalne liberalne stranke (SLS) i Aleksandar Jablanović iz Stranke kosovskih Srba optužili su Srpsku listu za brutalni pritisak na kosovske Srbe.

Predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović izjavio je da se Srbi manje plaše Albanaca nego Srba.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...