Haradinaj: Na kraju, Kosovo može i bez priznanja Srbije

128

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ocenio je danas da mogućnost podele teritorije „nije više opasnost“ za Kosovo i dodao da „na kraju, Kosovo može i bez priznanja Srbije“.

Obraćajući se novinarima po povratku iz SAD, Haradinaj je rekao da je u Njujorku razgovarao sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan, Metjuom Palmerom o „bilateralnim odnosima dve zemlje i dijalogu Kosovo-Srbija“.

„Bilo je značajno da budem tamo. U SAD sam otputovao da bih razjasnio poziciju Kosova, sada već poznate i jasne stavove protiv podele i promene granica“, rekao je Haradinaj.

On je dodao da je tokom boravka u Americi razgovarao i sa stalnim predstavnikom Nemačke u Ujedinjenim nacijama, Kristofom Hojsgenom, kao i sa „sunarodnicima u SAD“, ali ne i sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji takođe borave u Njujorku gde se održava sednica Generalne skupštine UN.

„Logika Aleksandra Vučića da ometa Kosovo u suštini najviše šteti samoj Srbiji. Na kraju, možemo i bez priznanja od strane Srbije“, kazao je Haradinaj.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...