Iz SzS upozoravaju: Vlast sprema „novu pljačku Beograđana“

101

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović upozorio je danas da se na predstojećoj „krnjoj sednici“ gradskog parlamenta sprema „nova pljačka Beograđana“.

„Gradska vlast namerava da navodnu dobit Beogradskih elektrana od 4,23 milijarde dinara preusmeri većinski u gradski budžet, iako bi komunalna preduzeća trebalo da budu neprofitna, sa isključivom misijom da Beograđanima obezbede što bolju uslugu po što nižim cenama“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da ta „dobit“ Beogradskih elektrana samo dokazuje da to javno komunalno preduzeće „ostvaruje ekstraprofit kroz prenaduvane račune za grejanje“ koje plaćaju Beograđani.

Naveo je da domaćinstva koja se greju preko toplana tako plaćaju „u proseku 12.000 dinara više“ nego što grejanje realno košta, što je, kako je ocenio, „skandal“.

„Odbornička grupa SzS upozorava gradsku vlast da ukine ovaj nezakoniti parafiskalni namet za građane i uskladi cenu grejanja sa realnim stanjem i troškovima. Beograđani će bolje znati kako da sami potroše svoj novac, nego korumpirana, bahata i nesposobna gradska vlast“, naveo je Jovanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...