Mila Jovanović saopštila šta će studenti uraditi ukoliko bude odlučeno da doktorat Malog nije plagijat

872

Jedna od studentkinja koje su učestvovale u blokadi Rekotrata Univerziteta u Beogradu Mila Jovanović izjavila je danas da će ukoliko bude odlučeno da doktorat aktuelnog ministra finansija Siniše Malog nije plagijat ponovo stupiti u blokadu.

„Ne smatramo samo mi da je doktorat Siniše Malog plagijat, to smatraju i profesori, ubeđeni smo da će ispasti kako očekujemo jer profesori kažu da je to plagijat. Ako odbor kaže da nije plagijat, mi smo u blokadi sa profesorima“, rekla je Jovanović za N1.

Kako je rekla, studenti su ispunili sve zbog čega su i blokirali Rektorat – da se istera na čistac plagijat ministra finansija i da pokažu da je Beogradski univerzitet nezavisna institucija.

„Dobili smo datum kada će biti rešeno to pitanje, rektorka je prihvatila odgovornost za nerešavanje problema. Dobili smo i odgovore na niz gorućih pitanja. Uspeli smo da probijemno medijski mrak, RTS je izveštavao o zahtevima studentima“.

Mila Jovanović kaže i da su od rektorke dobili kovertirani papir s kojim će, kaže, izaći ako se ne ispuni ono po šta su došli.

„Rektorka je rekla da sa punom odgovornošću garantuje da ovo može da istera do kraja. Ako se to ne ispuni do 4. novembra mi smo opet u Rektoratu, i još mnogo studenata i profesori. Ako se to ne reši i ispadne da nije plagijat, mi se vraćamo“.

Dodaje i da sporan doktorat čoveka na funkciji baca senku i da Univerzitet ne sme da dozvoli da se to desi.

„Ne damo rektorku jer su već počeli napadi od strane predsednika i premijeke koji ne treba da se mešaju, oni ne poznaju autonomiju Univerziteta. Nećemo dozvoliti da je smene, čuvaćemo nju i ono što smo dobili blokadom“.

Na pitanje o čemu su razgovarali s predstavnicima opozicije koji su ih obilazili, ona je rekla da ne žele da prave razliku između podrške opozicije i bake koja im je donela da jedu.

„To su bile reči podrške koja nam je značila. Nismo se osećali bezbedno, malo smo izlazili, a i kad bismo izašli imali smo otvorene četvore oči, posle upada SNS i fizičkog napada bili smo svesni da su spremni na sve. Imali smo lažne asistente koji su ulazili“, rekla je Mila Jovanović.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...