Obradović: Niko iz SzS ne preti Vučićeviću, zakon će se primenjivati na sve

88

Lider Dveri Boško Obradović poručio je danas da niko iz Saveza za Srbiju (SzS) ne preti glavnom i odgovornom uredniku beogradskog dnevnog lista Informer Draganu J. Vučićeviću, već da samo obećavaju da će se nakon promene vlasti zakon primenjivati na sve.

Obradović je upitao „zašto neko pozivanje na sprovođenje zakona smatra pretnjom“.

„Mediji i urednici medija snose ogromnu odgovornost u društvu, a Informer je na 302 naslovne strane prošle godine objavio čak 362 lažne vesti. Da ne govorimo o klevetama i narušavanju ugleda i dostojanstva pojedinih lica, naročito lidera opozicije. Takve stvari podležu prekršajnoj, ali i krivičnoj odgovornosti u skladu sa zakonom“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Dodao je da za samo jedno od dela koje su za Informer konstantne a to je „izazivanje panike“, zakon predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.

„Sa stranica koje aminuje upravo Dragan J. Vučićević svaki dan se građani Srbije zastrašuju najavama rata, katastrofa i slično. Normalno je da ovaj čovek treba zakonski da odgovara. To nije pretnja, to je stav i političko obećanje da onaj ko je zagadio Srbiju medijskim zlom mora i da odgovara“, naveo je lider Dveri.

Glavni i odgovorni urednik beogradskog dnevnog lista „Informer“, Dragan Vučićević, najavio je raniije danas da će se zbog pretnji zatvorom koje mu je uputio predsednik Dveri Boško Obradović obratiti svim međunarodnim novinarskim udruženjima i udruženjima za zaštitu ljudskih prava i zaštitu slobode izražavanja.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...