Predsednik Salvadora u UN: Samo sekund, prvo selfi pa govor

69

Pre nego što je počeo svoje prvo obraćanje pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u četvrtak, 38-godišnji predsednik El Salvadora Najib Bukele zatražio je od publike da pričeka sekundu, a potom je izvadio mobilni telefon i slikao selfi.

„Verujte mi, mnogo više ljudi videće ovaj selfi nego što će ih čuti ovaj govor“,  rekao je Bukele pre svog obraćanja, pozvavši Ujedinjene nacije da uhvate korak s vremenom i svetske lidere da se više povežu s mladima svojih zemalja, prenosi „Jutarnji list“.

Bivši gradonačelnik glavnog grada San Salvadora, koji je na vlast došao u junu, česti je korisnik društvenih mreža. U govoru je svoju pobedu na izborima pripisao ovladavanju platformama kao što je „Facebook Live“, za koje je rekao da ih njegovi politički suparnici ne shvataju potpuno.

U još jednom trenutku stvorenom za društvene mreže, Bukeleova supruga Gabriela dovela je njihovu kćerkicu Lajlu da slušaju predsednikov govor.

Nakon što je završio obraćanje, Bukele je stavio fotografiju na „Twitter“, gde je zaradila više od 7000 lajkova u manje od sata.

Slika pokazuje kako se smeši ispred UN-ovog loga – karte sveta uokvirene maslinovim granama – i argentinskog ambasadora u UN-u Garcije Moritana, jednog od nekoliko potpredsednika Generalne skupštine.

 

Izvor Jutarnji list
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...