Saniran kvar u Ulici kraljice Marije, voda stiže tokom prepodneva

60

BEOGRAD – Kvar na magistralnom cevovodu na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije u Beogradu otklonjen je, a stanovnici tog kraja vodu iz gradskog vodovoda mogu da očekuju u prepodnevnim satima.

„Potpuna normalizacija sistema biće do 18 sati“, rekao je za N1 Vladimir Šobot iz JKP Vodovod i kanalizacija.

Šobot nije mogao da kaže šta je tačno bio uzrok pucanja cevi.

„Ne znamo šta je tačno bio uzrok pucanja cevi, možemo da znamo kada postoji tendencija povećanog broja kvarova na ulicama. To se uglavnom dešava tokom zime i pred zimu, kada su velike temperaturne razlike, ali uzrok može da bude opterećenost tla, pomeranje u tlu, opterećenost saobraćej iznad tih cevi, a u Beogradu je uglavnom starost cevi“, kazao je Šobot.

Prema njegovim rečima, distributivni cevovod u Beogradu je prosečne starosti uzmeđu 30 i 35, u centralnim gradskim zonama je i stariji, oko 40-45 godina.

„Postoji ciklus kada bi one trebalo da se obnavljaju. Realno je da se godišnje zameni oko 70 kilometara distributivnog cevovoda, ali ranijih godina to nije bio slučaj. Tako da mi narednih godina ćemo imati naplatu onoga što se ranije nije radilo“, izjavio je Šobot i naglasio da se radi o distributivnim cevima, a da je ova koja je pukla u Ulici kraljice Marije magistralna cev.

Gradski urbanista: U Kraljice Marije “najobičnija havarija”, šteta oko pet miliona

Cevi u toj ulici menjaju se u okviru rekonstrukcije celokupne ulice, tako da, kako je rekao Šobot, očekuje se da u narednom periodu građani neće imati problem u vodosnabdevanju.

„Radove na magistralnoj cevi smo najavili da će biti gotovi jutros do 10 sati. Noćas u 3.00 h su završeni radovi, očekujemo da će većina domaćinstava imati vodu u jutarnjim satima, a potpuna normalizacija sistema biće do 18 sati danas“, kazao je Šobot.

Inače, rekonstrukcija Ulice kraljice Marije trebalo je da bude završena do 5. oktobra, ali će, zbog pucanja magistralne cevi, ti radovi najverovatnije biti prolongirani.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...