Forum beogradskih gimnazija najoštrije osudio fizički napad na učiteljicu

248

Forum beogradskih gimnazija najoštrije je osudio fizički nastraj na učiteljicu Osnovne škole „Braća Stefanović“ u opštini Sečanj i pozvao nadležne da hitno preduzmu konkretne mere u cilju zaustavljanja fizičkog i psihičkog zlostavljanja prosvetnih radnika.

Slučaj iz Osnovne škole „Braća Stefanović“, nažalost, nije izolovan i praktično predstavlja pre pravilo nego izuzetak, saopštio je Forum beogradskih gimnazija i podsetio je na šamaranja nastavnice u Mladenovcu, fizički nasrtaj na koleginicu iz Trgovačke škole u Beogradu, verbalno provociranje nastavnika Sedme beogradske gimnazije koje se završilo fizičkim obračunom.

Incident u školi, otac učenice prvog razreda pretio…

Forum beogradskih gimnazija pozvao je ministra prosvete Mladena Šarčevića da na prvoj sednici Vlade Republike Srbije predloži konkretne mere u cilju unapredjenja položaja prosvetnih radnika i povećanja bezbednosti u školama.

U Osnovnoj školi „Braća Stefanović“ u selu Neuzina, u opštini Sečanj, nedavno je otac učenice prvog razreda, ljut što je njegova devojčica plakala, nasilno uleteo u učionicu, prevrnuo katedru i pretio učiteljici.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...