Vesić: Vučić obećao, počinjemo izgradnju kanalizacije

110

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je juče na sednici Skupštine grada doneta istorijska odluka za građane koji žive na levoj obali Dunava, a to je da je gradu Beogradu odobren kredit od 35 miliona evra kako bi počela izgradnje kanalizacije, piše Danas.

Vesić je, gostujući na TV Pink, podsetio da u ovom delu grada živi oko 150 hiljada građana, kao i da je ovo naselje nastalo stihijski zbog čega ovi naši sugrađani do danas nemaju osnovne uslove za život.

“Mi se već nekoliko godina ozbiljno bavimo rešavanjem ovog problema, radili smo na izradi projekta i pregovarali sa EIB-om. Kada su se desile poplave tokom jula predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je posetio levu obalu Dunava i obećao građanima da će početi da se gradi kanalizacija. Juče je na sednici grada doneta odluka da se gradu Beogradu odobri kredit od 35 miliona evra kako bi počela izgradnja kanalizacije i na taj se način rešio decenijski problem”, rekao je Vesić.

On je pojasnio da će ceo projekat koštati 48 miliona evra, od čega 13 miliona daje Grad Beograd, a 35 Evropska investiciona banka.

“Veoma sam ponosan na to da je kamata po kojoj smo dobili kredit jako povoljna i iznosi 1,5 posto, posebno kada se uporedi sa kamatama koje je uzimala prethodna vlast. Ovaj kredit neće uticati na neko novo zaduživanje Grada jer mi smo u međuvremenu vratili dosta kredita koje su nam prethodnici ostavili. Ne zaboravite da nam je ostavljen dug od 1,2 milijarde evra”, istakao je Vesić dodajući da su tada bila veća zaduženja grada nego što je bio gradski budžet.

On je najavio da će tender za kanalizaciju biti raspisan već u oktobru, radovi će fazno početi na proleće sledeće godine i trajaće oko godinu i po dana.

“Stanovnike ovog dela grada čeka i izgradnja doma zdravlja u Borči, za šta je tender raspisan prošle nedelje. Sadašnja zgrada doma zdravlja biće pretvorena u opštinski uslužni centar gde će biti smeštene gradske, opštinske i mnoge republičke službe kako bi građani mogli veliki deo posla da obave tu gde žive”, naglasio je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da Republika Srbija u ovom trenutku završava razgovore o kreditu za put Zrenjanin – Beograd, a deo tog puta je i Zrenjaninski put kroz Borču i prema Pančevačkom mostu pa će konačno i ta ulica biti urađena kako treba.

“To će sve uticati da stanovnici ovog dela grada najzad imaju bolje uslove za život poput onih koje imaju stanovnici centra grada”, zaključio je Vesić.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...