Beograd odblokiran, saobraćaj normalizovan, taksisti najavili – blokada svakoga dana, evo do kada će trajati

114

BEOGRAD – Taksisti koji su danas protestovali na prestoničkim ulicama i duže od dva sata paralisali širi centar grada, oko 15.15 časova počeli su polako da se razilaze.

Oni su oslobodili većinu saobraćajnica, ali i najavili novi protest i još jednu blokadu Beograda tokom sutrašnjeg dana!

I tako svaki dan do kraja nedelje ili dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Proteste su organizovali zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ugovorne privredne taksi komore Srbije.

Taksi vozači koji predstavljaju najveća i najmasovnija taksi udruženja u prestonici, potvrdili su da imaju dozvole policije za okupljanja i za naredne dane. I napomenuli da bi blokada centra mogla da potraje i naredne nedelje.

Taksisti u protestnoj vožnji od podneva, učestvuju i najveća udruženja

 

„Imamo sve potrebne dozvole za naredne dane, a surta ćemo da tražimo dozvole i za sledeću nedelju“,  rekao je za „Blic“ Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije.

Kako su najavili organizatori, sutrašnji protest će se odvijati po identičnoj satnici i scenariju kao ovaj današnji. Dakle, okupljanje će biti u podne, na četiri lokacije: Obrenovačkom putu (Čukarica), kod bivše hale „Pionir“ (Palilula), u Kumodršakoj ulici (Voždovac) i u Bloku 70 (Novi Beograd).

Vožnja će krenuti sat vremena kasnije, dakle u 13.00, ka centru grada. Predviđeno je da traje do 15.00, dodali su organizatori.

Kako smo nezvanično saznali, plan je da to bude satnica za ovu nedelju, naredne bi sve moglo da bude pomereno za jedan sat, kako bi zahvatio i deo poslepodnevnog špica, a trećeg se spominje mogućnost i dvosmenskog protesta: jedna ekipa od 7.00 do 10.00, a druga popodne.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je okupljenima rekao da više neće tražiti rešenje kroz institucije već da „uzimaju stvar u svoje ruke“.

Kao glavne krivce apsotrofirao je ministre Branka Ružića i Aleksandra Antića.

Prema procenama, u protestu je bilo 3.000 vozila.

Izvor Blic, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...