U rezervnom točku pokušao da prošvercuje 22.000 sedativa

82

Carinici su u subotu, 28. septembra na prelazu Kaluđerovo sprečili krijumčarenje preko 22.000 tableta sedativa „ksalol“.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigao automobil „seat ibica“ rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao 43-godišnji rumunski državljanin.
On je prilikom susreta sa carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi. Nakon detaljne kontrole automobila, koja je ipak usledila, delovalo je da je zaista tako.
Međutim, kada je rezervni točak pregledan aparatom za merenje gustine materijala, tzv. „busterom“, na osnovu dobijenih parametara javila se sumnja da je njegova unutrašnjost umesto vazduhom ispunjena nečim drugim. Pokazalo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je guma demontirana, u njoj je pronađeno 1.500 blistera sa po 15 tableta leka za smirenje „ksalol“.
Samo od početka ove godine carinici su sprečili krijumčarnje gotovo pola miliona različitih tableta, među kojima je prednjače lekovi za ublažavanje bolova, sedativi i sredstva za potenciju.
Izvor Radio 021
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...