Dečak u vrtiću makazama posekao devojčicu u predelu vrata

275

ŠABAC – U šabačkom vrtiću „Bajka“ u ponedeljak popodne, jedna devojčica makazama je zadobila povrede u predelu vrata, koje joj je, naneo dečak iz grupe.

U Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ nisu negirali događaj i kažu da je već pokrenuta procedura za utvrđivanje eventualne odgovornosti.

Nesretan slučaj dogodio se pred kraj dana, kada su deca imala likovne aktivnosti, a vaspitač, navodno, nije odmah obavestio roditelje ni hitnu pomoć. Pokušao je samostalno da zaustavi krvarenje, zbog čega su se roditelji uznemirili.

„Više javno tužilaštvo u Šapcu obavešteno je o događaju u vrtiću „Bajka“, ali pošto je dete povredilo dete, ne može biti poveden nikakav krivični postupak“, kaže portparol Milan Milutinović.

Prema njegovim rečima, lekari u bolnici procenili su da je neophodno obavestiti policiju, a policija je alarmirala Tužilaštvo. Ali, na svu sreću, povrede nisu kobne pogotovo jer nisu ni nanete pravim makazama već plastičnim za rezanje papira.

Povodom događaja saopštenjem za javnost oglasila se Uprava Predškolske ustanove ističući da je „vaspitačica koja je bila sa decom u grupi propisno reagovala i zbrinula devojču koja je imala lakšu povredu – posekotinu, a procedurom će biti utvrđeno kako je došlo do povređivanja deteta“.

 

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...