Hapšenja u Pirotu zbog nameštanja tendera za bolnicu

128

Niška policija uhapsila je odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, prenosi RTS.

Takođe, uhapšeno je i odgovorno lice preduzeća „Grosis“ d.o.o. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Uhapšeni su G. P. (1968) odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu i G. S. (1961) odgovorno lice preduzeća „Grosis“ d.o.o. iz Niša, saopštio je MUP.

Policija je podnela i krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetpetogodišnje žene zaposlene u Opštoj bolnici u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetpetogodišnje žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala u Opštoj bolnici Pirot unese karakteristike i standarde koji su unapred dogovoreni sa G. S., odgovornim licem „Grosis“ d.o.o., sa ciljem da se time eliminišu ostali potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV-a dodeli tom preduzeću.

Osumnjičenima G. P. i G. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...