Ministarka u nenajavljenoj kontroli: „Auto-put je kao pista”

223

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović bila je danas u nenajavljenom obilasku radova na Koridoru 10, rekonstrukciji auto-puta na granici sa Hrvatskom od Kuzmina do Batrovaca, saopštio je njen kabinet.

Ona uverila da je završeno još 11 kilometara obnovljenog auto-puta, od petlje Kuzmin ka naplatnoj rampi u Šidu, i da će u saobraćaj biti pušteno do 10. oktobra.

Projekat rehabilitacije auto-puta na deonici Batrovci-Kuzmin vredan je 16,5 miliona evra i obuhvata rehabilitaciju 21,6 kilometara puta.

„Ovo je za nas izuzetno važna deonica, ne samo zbog naše najznačajnije saobraćajnice Koridora 10, već i zbog auto-puta Beograd-Sarajevo, čija je gradnja počela na deonici od Kuzmina do Sremske Rače. Zato je važno da se rekonstrukcija ovog dela auto-puta što pre završi“, rekla je ministarka.

Najavila je da će, i pored završetka turističke sezone, nastaviti s kontrolama na gradilištima širom Srbije, koja ulaže veliki novac u infrastrukturu i svi izvođači moraju da ispunjavaju preuzete obaveze.

Mihajlović je dodala da ovaj deo auto-puta treba da posluži i kao primer kako bi trebalo da izgledaju i ostala gradilišta i putevi.

„Auto-put je sada kao pista i lepo je videti mašine na kojima su srpske zastave, da radnici rade svoj posao i da, kako su mi rekli, redovno primaju plate. Ova deonica Koridora 10 trebalo je da se rekonstruiše i pre više od deceniju, ali mi je sada rehabilitujemo da izgleda kao što izgledaju najmoderniji auto-putevi“, rekla je ona.

Šef gradilišta Saša Milunović, iz kompanije „Integral“, obećao je da će radnici biti na gradilištu bez obzira na vremenske uslove, jer postoji oprema i materijal koji to omogućavaju.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...