Zelenović i Bastać traže uvid u dokumentaciju o radovima na Trgu

170

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać predali su danas, u Skupštini Beograda, zahtev za gradonačelnika Zorana Radojičića da se omogući uvid u dokumentaciju vezanu za radove na Trgu Republike, a na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, naglasivši da će slučaj „isterati do kraja i da krađa neće proći“.

„Građani Beograda i cele Srbije moraju da znaju sve detalje o javnoj nabavci, Trg Republike je beogradski ali i nacionalni trg i sramotno puno košta. Tražimo sve detalje, kompletnu ponudu izabranog ponuđača i ugovor sa izabranim ponuđačem“, izjavio je Zelenović, ispred zgrade Skupštine grada, navodeći da građani „moraju da znaju šta su platitili deset, dvanaest ili još više miliona evra“.

On je rekao da će oni slučaj „preko nadležnih institucija terati, kako se kaže u šabačkom kraju, do Božije kuće“, objasnivši da je rok 15 dana da se informacije dostave gradu Šapcu i beogradskoj gradskoj opštini Stari grad, ili će dalje nastaviti sa procedruom i obratiti se Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Podsetivši na rekonstrukciju trga u Šapcu, 2015. godine, on je rekao da su radovi na površini od, skoro, jednog hektara koštali 400.000 evra, plus 100.000 evra za fontanu, dok radovi na manjoj površini, od oko 80 ari, na Trgu Republike košaju „dvadeset puta skuplje“.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je rekao da on i Zelenović traže celokupnu dokumentaciju svega što se tiče radova na Trgu Republike, navodeći da građani moraju da vide da je vlast u Beogradu „lopovska“.

„Dokazaćemo da ti ljudi kradu ne samo novac od građana, već i sate, možda i dane, koje smo izgubili zbog kolapsa koji su napravili u Beogradu, jer je ova bahata, nestručna i korumpirana gradska vlast rekonstruisala ulice, napravivši mnogo gore stanje nego što je bilo, a sve su nas zajedno zadužili“, rekao je Bastać.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...