Apel dr Danice Grujičić na društvenim mrežama: Ja zaista ne mogu da gledam kako nam deca odlaze

892

Prof. dr Danica Grujičić svakodnevno operiše tumore i spasava živote pacijentima. Nedavno je odlučila da pokuša da otkloni boljke društva, ukorenjene u ekonomiji, politici i zdravstvu.

Načelnica Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije na Fejsbuku govori o problemima današnjice, posebno o problemima mladih.

“ Ja zaista ne mogu da gledam kako nam deca odlaze. Toliko dobre dece odlazi, pa čak i ona koja nisu toliko dobra, to su ipak naša deca. Zar je moguće da njima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo“, kaže za „Blic“ Danica Grujičić.

Prema njenim rečima, sva snaga Srbije je u mladima i upravo zato je odabrala Fejsbuk kako bi im se obratila.

„Osećala sam potrebu da se vapajem obratim mladima. Na Klinici imam sjajne mlade ljude koji sebi ne mogu da obezbede ni novac za odlazak na kongres. Mladi doktori će otići i ja se stvarno toga plašim. Ne da neće imati ko mene da leči, nego neće biti lekara, inženjera, prosvetnih radnika. Ako svi odemo ova zemlja će se prepustiti nekom drugom“, apeluje dr Danica Grujičić.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...