Hrvat pokušao da se zapali ispred zgrade EK u Briselu, vikao da je ljut na Srbe (FOTO)

202

Jedan muškarac je pokušao da se zapali ispred zgrade Evropske komisije u Briselu, a prema rečima svedoka, navodno se radi o Hrvatu koji je rekao da je „ljut na Srbe“.

Ovoj situaciji ispred zgrade EK svedočila je HRT-ova dopisnica iz Brisela.

Dopisnik agencije AFP, Aleks Pigman na Tviteru je napisao kako je muškarac pretio da će se zapaliti te da se, prema tvrdnjama svedoka, radi o Hrvatu koji je govorio da je ljut na Srbe.

Sa druge strane, „Jutranji list“ navodi, da je muškarac hteo da privuče pažnju francuskog predsednika Emanuela Makrona kako bi mu ukazao na svoje probleme.

Portparoli Evropske komisije su potvrdili da se incident desio i da je muškarac priveden, ali nisu imali informaciju o tome da li se radi o hrvatskom državljaninu.

Kako HRT nezvanično saznaje, muškarac je ispred zgrade na francuskom jeziku vikao „Sve sam papire doneo, sve je po propisima“.

Vatrogasci i policajci pravovremeno su reagovali i zgrabili čoveka koji je pretio. Muškarca su poprskali vodom i spasli mu život.

Prema snimku koji je objavila francuska novinska agencija AFP, čoveka je nedugo potom uhapsila belgijska policija i prevezla u bolnicu gde mu trenutno saniraju povrede.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...