Inspektori kontrolisali CarGo i Cammeo vozače, podnete prijave

122

BEOGRAD – Inspektori drumskog saobraćaja, uz asistenciju Komunalne milicije, izvršili su 17 vanrednih inspekcijskih nadzora subjekata koji uslugu prevoza pružaju posredstvom „Car Go“ i „Cammeo“ mobilnih aplikacija, a nisu registrovani za taksi prevoz putnika, saopštio je  Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda.

Prilikom nadzora, inspektori su pet puta bili takozvani „prikriveni putnici“, što snosi poseban rizik po njihovu bezbednost.

Saobraćajni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove  doneli su 17 rešenja o oduzimanju vozila, Prekršajnom sudu u Beogradu podneto je 17 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, a Privrednom sudu u Beogradu podneto je 17 prijava za privredni prestup, saopštio je Beoinfo.

Dodaju da su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnete tri krivične prijave protiv lica koja su ometala postupajuće inspektore u vršenju službene dužnosti.

Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju primenjuje se od 6. novembra 2018. godine, kada je počela primena njegovih izmenjenih odredbi, podsećaju iz Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda.

Nezadovoljni radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, beogradski taksisti su i danas od 13 do 15 sati bili u protestnoj vožnji.

 

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...