Završen protest, taksisti najavljuju radikalizaciju, evo šta će ubuduće blokirati

190

BEOGRAD – Beogradski taksisti iz gotovo svih najvećih udruženja nastavili su i danas sa protestima na gradskim ulicama, zahtevajući da, kako kažu, država reaguje i zabrani rad svim prevoznicima koji nelegalno obavljaju taksi prevoz.

Kako su rekli za N1, okupljanje su počeli u podne na četiri lokacije u gradu, a potom je kolona taksi vozila u 13 sati krenula ka centru grada.

Vozila su se zaustavila ispred zgrade Vlade Srbije, gde je protest i završen, oko 15 sati. Ulice Nemanjina i Kneza Miloša bile su zatvorene za saobraćaj, a onda se saobraćaj polako normalizovao.

Nakon trećeg dana protesta taksista, posle još jedne višečasovne blokade prestonice, oni su  izneli nove pretnje. Kako su organizatori preneli, oni su odlučili da sa okupljanjima nastave i narednih dana, a da proteste – radikalizuju! Po jednoj varijanti već od sledeće nedelje, a po drugoj za desetak dana.

“ Ovog puta to neće biti klasična protestna vožnja do centra grada, već ako nas bude u dovoljnom broju, blokada najprometnijih saobraćajnica, pa čak i mostova“, rekao je Aleksandar Bijelić, predstavnik najvećeg taksi udruženja.

Kako su rekli organizatori, kragujevačke taksi kolege su već danas u njihovom gradu na ulicama, Novosađani su planirali da u ponedeljak počnu sa protestima, a Nišlije, najverovatnije, dan kasnije…

Ostaje, ipak, da se vidi da li će protesti biti održani 7. i 8. oktobra kada se na beogradskim ulicama i ovako očekuje vanredna situacija zbog posete turskog predsednika Redžepa Erdogana.

Izvor Blic, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...