Đurić: Pokušajte da ostvarite svoje biračko pravo, bez obzira na dokumenta

175

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je sve građane s tog prostora koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

„Birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno će uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanje prijavićemo međunarodnim organizacijama“, rekao je Đurić za RTS, povodom zabrane glasanja sa srpskim dokumentima na kosovskim izborima.

On je rekao da je „masovnost“ jedini način da se zaštiti državni interes, jer kako je dodao, „ako svako sa pravom glasa na Kosovu i Metohiji od Srba izađe, tako neće moći da nas pokradu“.

Đurić: Srbima pokušavaju da ukinu pravo glasanja na izborima

Prema njegovim rečima, „ako bude deset od deset srpskih poslanika, neće moći da bude formirana buduća pokrajinska vlada bez glasa Srba“, a takođe srpski glas u dijalogu biće daleko snažniji.

On je pozvao da glasaju sve koji „osećaju Srbiju kao svoju dražvu“ i očekuju da Srbija očuva institucionalne veze, podršku, školstvo, zdravstvo, sve ono od čega živi na Kosovu i Metohiji.

„Treba da stanu u jedinstveni blok prema nastojanjima Prištine da se istisne, kako Priština kaže, svaki srpski uticaj na Kosovu i Metohiji“, rekao je Đurić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...