Insajder: Postupak REM protiv TV Hepi zbog vređanja profesora Sinanija

128

Više javno tužilaštvo preduzeće sve radnje u okviru svojih ovlašćenja povodom uvreda koje je urednik televizije Hepi Milomir Marić izneo na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, navedeno je u odgovoru Tužilaštva na pitanje Insajdera da li ima osnova za pokretanje procesa za utvrđivanje krivične odgovornosti u tom slučaju.

Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Peković naveo je za Insajder da je danas na vanrednoj sednici Saveta doneta odluka o pokretanju postupka protiv TV Hepi.

Glavni urednik TV Hepi Milomir Marić je u jutarnjem programu pre tri dana izneo niz uvreda na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, koji je sa rektorkom Ivankom Popović učestvovao u pregovorima sa studentima udruženja „Jedan od pet miliona“, koji su 12 dana blokirali zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Marić je u programu naveo da će o doktoratu odlučivati Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, uz objašnjenje da je „jedan njihov predstavnik član te komisije“, aludirajući na Sinanija, podsetio je Insjader.

Mediji su preneli i da je Marić apsotrofirao „sumnjivo prezime“ Sinanija i rekao da on ne može da bude moralni sudija, jer bi na Kosovu „Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali“.

Takođe je naveo da Sinani predaje albanski jezik, što nije tačno, i da je profesor „roke mandoljine“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...