Ružić: Nema razloga za teške reči, „prostor za razgovor je uvek tu“

197

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić izjavio je danas, povodom protesta taksista u Beogradu, da je „prostor za razgovor uvek tu“ i da ne vidi razlog za bilo čije teške reči, navodeći da neki čitaju zakon „kako im najviše odgovara“.

„Predsednica Vlade je sasvim jasno rekla da je prioritet interes građana…, da je Vlada uvek otvorena za dijalog“, rekao je Ružić novinarima na jednom skupu u Beogradu.

Ministar je kao neargumentovane ocenio kritike zakona koji reguliše registraciju udruženja, dodavši da neki „ne pročitaju zakon do kraja ili žele da ga čitaju kako im najviše odgovara“.

Komentarišući primedbe taksista koji protestuju, rekao je da udruženja registruje Agencija za privredne registre, a ne njegovo ministarstvo jer ono može da samo vrši delimičan inspekcijski nadzor upisa.

„Obavljanje delatnosti tretiraju neki drugi zakoni i neke druge inspekcije. Samo malo više strpljenja i malo vremena da se pročitaju zakoni, i onda je vladavina prava zagarantovana, samo da ih ne tumače oni koji to ne poznaju“, rekao je Ružić.

Taksisti Beograda protestuju od ponedeljka blokirajući ulice, jer tvrde da privatna firma za prevoz „CarGo“ ne radi u skladu sa zakonom i najavljuju radikalizaciju protesta.

Taksistima ni kiša ne smeta, nova blokada grada, četvrti dan

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...