Taksistima ni kiša ne smeta, nova blokada grada, četvrti dan

273

Ni jaka kiša, ni zahlađenje, kao ni haos koji još od jutarnjih sati vlada na beogradskim ulicama, neće uticati na odluku taksista da i danas nastave sa protestima i blokadom prestonice, piše Blic.

„Kiša i jutarnje gužve neće zaustaviti protest taksista, tako da mi danas nastavljamo kao i ranijih dana“,  rekao je kratko jedan od lidera taksista prvi čovek najvećeg taksi udruženja, Aleksandar Bijelić.

Taksisti besplatno prevoze građane na protestnim trasama

Dakle, kao i u prethodna tri dana taksisti su tačno u podne počeli da se okupljaju na četiri već svima dobro poznate lokacije: na Obrenovcačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše hale „Pionir“ (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac). Odatle će sat vremena kasnije krenuti protestna vožnja, zavisno od rute i kolone, preko Autokomande, Slavije, Brankovog mosta, pored Ade Ciganlije, Beogradskog sajma, Ulicom kralja Milana, Nemanjinom, Takovskom…

Premijerka poručila taksistima: Nema ucene jer građani ne smeju da trpe

Kako bi lišili sebe problema da se nađu zarobljeni u protestnoj koloni, Beograđani bi od 13.00 do 14.00 trebalo da izbegavaju gore pomenute lokacije, dok će po već uobičajenoj satnici od 14.00 do 15.00 biti potpuno paralisan širi centar grada: potez od Slavije do Savskog trga, Takovska i Ulica kneza Miloša, Trg Nikole Pašića, deo Bulevara kralja Aleksandra…

U periodu od 13.00 treba računati i na velike probleme u funkcionisanju javnog gradskog prevoza koji je prethodnih dana, već oko 13.30 bio u skoro poptunom kolapsu na saobraćajnicama koje vode ka centru pretonice. Dakle, preostaje vam ili da potražite alternativne pravce ili da se spremite za pešačenje po kiši, piše Blic.

Završen protest, taksisti najavljuju radikalizaciju, evo šta će ubuduće blokirati

Ovo su neke od alternativa

Dobra stvar u blokadi je da je auto-put kroz Beograd potpuno prohodan, te da se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, tako da se preko Ustaničke ili Južnog bulevara može doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim pravcima.

Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

Taksisti u protestnoj vožnji od podneva, učestvuju i najveća udruženja

Podsetimo, taksisti su najavili da će naredne nedelje, ili najkasnije za desetak dana radikalizovati protest ukoliko ne bude dogovora.

„Ovog puta to neće biti klasična protestna vožnja do centra grada, već ako nas bude u dovoljnom broju, blokada najprometnijih saobraćajnica, pa čak i mostova“, rekao je juče Aleksandar Bijelić.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...