Beogradski učenici pet sati proveli na hrvatskoj granici: Pečat u „pogrešnom“ uglu

79

Učenici Devete beogradske gimnazije proveli su pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da puste autobus zbog navodno neispravne dokumentacije.

Učenici iz Beograda krenuli su u četvrtak na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa.

Razlog zbog kojeg učenici nisu mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa „udaren“ u desnom, umesto u levom uglu, navode za „Novosti“ iz autoprevoznika „Jadran Line“ iz Novog Sada, koji je zadužen za prevoz ove dece.

„Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom“, kažu nadležni iz ove firme.

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da do Slovenije odu preko Mađarske.

„Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema“, navodi za „Novosti“ Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...