Vučić: Pobeda Srpske liste – najubedljivija u istoriji

113

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je Srpska lista ostvarila najubedljiviju pobedu u istoriji na izborima na Kosovu i Metohiji, javlja RTS.

Srpska lista je na izborima u srpskim sredinama osvojila više od 98 odsto glasova, rekao je Vučić koji se javnosti obratio iz Palate „Srbija“.

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova iz severne Kosovske Mitrovice, Srpska lista osvojila je 98,07 odsto glasova, istakao je Vučić i dodao da je ta stranka osvojila više od 90 odsto glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu, izveštava N1.

Kazao je i da mu je ovo jedna od najdražih pobeda, jer je, kako je rekao, ostvarena u najtežim uslovima.

„Sve što je rađeno činjeno je sa željom da se Srpska lista uništi, da se pronađu podobni Srbi koji ne žele da imaju bilo kakve veze sa Beogradom“, ocenio je predsednik Srbije.

Dodao je i da su se Srbi na Kosovu ujedinili i na izborima „odbranili svoju državu“.

„Jasno vam je da je ovo 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi“, rekao je Vučić ističući da će zahvaljujući rezultatu Srpske liste, Srbi imati snažno predstavljanje u kosovskom parlamentu, gde će moći da se bore za nacionalne interese.

Osvrćući se na rezultate albanskih stranaka, Vučić je rekao da trenutno vodi Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, ali da nakon prebrojavanja glasova iz inostranstva očekuje da najviše mandata u novom parlamentu dobije Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Rekao je i da se nada da će do decembra u Prištini biti formirana vlada koja će ukinuti takse na uvoz robe iz Srbije, kako bi se stekli uslovi za nastavak dijaloga.

Kosovo: Tri stranke proglasile pobedu; Srpska lista očekuje svih 10 mandata

Izvor RTS N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...