Đurić: Ako Priština želi legitimnu vladu, moraće da kuca na vrata Srpske liste

209

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Priština morati da kuca na vrata Srba, na vrata Srpske liste, ako želi da ima legitimno formirane institucije.

„Sa ovim rezultatom od deset nula, deset srpskih poslanika, svako ko hoće na legitiman način da formira pokrajinske institucije mora da prestane sa terorom nad Srbima, sa gaženjem, ugnjetavanjem, mora da na ozbiljan način pristupi i razgovorima sa Beogradom. Bez Srba, bez Beograda, bez ujedinjenog našeg naroda, nema legitimnih institucija u Prištini“, rekao je Đurić za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje o mogućem nastavku pregovora Beograda i Priština, on je naveo da je Srbija pokazala da je „šampion u borbi za mirno rešenje“.

Kurti: Što se tiče dijaloga, pitanje če biti dug koji Srbija ima prema Kosovu

 

„Čeka nas težak period borbe da dijalog bude vodjen na zdravim osnovama i ne onako kako pojedini separatistički lideri u Prištini misle, a to je da Srbija bude naterana da da sve, a da ne dobije ništa, taj film neće gledati, mogu samo da ga sanjaju naročito sada kad imamo monolitni, jedinstven srpski blok“, rekao je Đurić.

Govoreći o pregovorima, on je rekao da su okolnosti i dalje teške, i da ne treba da „ludujemo od sreće“, ali da je izborni rezultat Srpske liste veoma značajan i olakšava pregovaračku poziciju Beograda.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...