Jovanović: Beogradske elektrane odmah da puste grejanje, građani se smrzavaju

134

Šef odborničke grupa Saveza za Srbiju(SZS) u Skupštini Srbije Nikola Jovanović zatražio je danas od gradske vlasti i „Beogradskih elektrana“ da Beograđanima momentalno uključe grejanje.

„Građani se smrzavaju u hladnim stanovima dok se ’Beogradske elektrane’ hvale s ’dobiti’ od više desetina miliona evra“, naveo je u pisanoj izjavi Jovanović, koji je potpredsednik Narodne stranke, prenela je ta stranka.

Prema Jovanovićevim rečima, u članu 43. važeće Odluke o snabdevanju toplotnom energijom navodi se da Grad i nadležno javno preduzeće moraju da uključe grejanje kada je nakon 1. oktobra prosečna dnevna temperatura ispod 12 stepeni Celzijusa.

Jovanović je istakao da je „sramno“ to što „Beogradske elektrane“ ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, a istovremeno se hvale sa „dobiti“ od 4,2 milijarde dinara u 2018. godini.

„Ne samo da ovo javno preduzeće koristi monopolski položaj da bi ostvarivalo ekstraprofit na štetu Beogradjana, nego sada i krši odluku kojom se definiše njegova obaveza prema gradjanima“, naveo je.

Kako je Jovanović rekao, „ukoliko odmah ne puste grejanje, jedini normalan potez bile bi ostavke direktora ‘Beogradskih elektrana’ Radeta Baste, gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog sveprisutnog zamenika Gorana Vesića, zbog kršenja važeće odluke Grada Beograda“.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...