Lepa vest za Beograđane: Počinje grejanje

97

Beogradske elektrane su danas počele isporuku toplotne energije korisnicima zbog niskih temperatura koje se očekuju i sutra.

Grad Beograd je dao nalog „Beogradskim elektranama“ da od jutros u 5.00 puste u rad daljinsko grejanje zbog niskih temperatura koje se očekuju danas i sutra, objavio je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je podsetio da je, s obzirom da je ovo prvo puštanje grejanja u sezoni, potrebno pet do sedam sati da se zagreje sistem i dodao da će danjinski sistem grejanja biti u funkciji do srede, 9. oktobra, kada se ponovo očekuju više temperature.

„S obzirom da sistem daljinskog grejanja prelazi u proces proizvodnje toplotne energije i da je ovo prvi prelazak u dinamički rad sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije, potrošači će prve efekte zagrevanja osetiti u narednih nekoliko sati. Veoma je važno, zbog stabilnosti čitavog sistema, da se taj proces obavlja postepeno, da se proizvodni kapaciteti veoma pažljivo opterećuju, i da se istovremeno sistem uhodava“, navele su Beogradske elektrane na svom sajtu.

Upućen je apel potrošačima da do zvaničnog početka grejne sezone, odnosno 15. oktobra, prijavljuju hladne radijatore isključivo kada celi objekti nisu snabdeveni toplotnom energijom i da to čine upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta.

To je veoma važno, kako je istaknuto, da se ne bi dešavalo da dođe do zagušenja telefonskih poziva i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa Dispečerskim centrom-Službom za prijem reklamacija (011/2093-011), jer se neretko dešava da više komšija iz jedne zgrade pokušava da prijavi isti poremećaj.

Takođe, prioritet u otklanjanju reklamacija su curenja vode iz instalacija, a broj telefona za prijavu je 011/2093-100.

Prema važećim propisima, još juče su se bili stekli uslovi da „Beogradske elektrane“ počnu sa grejanjem domaćinstava i pre zvanične sezone, pošto je srednja dnevna temperatura bila 11,25 stepeni, odnosno ispod propisanih 12 stepeni, kada bi radijatori trebalo da budu topli između 1. i 14. oktobra.

Jutros u 7.00 temperatura u prestonici bila je samo osam stepeni, a najavljena je maksimalna od 14.

Izvor Beta, Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...