Uoči još jedne blokade grada oglasio se Vesić, evo šta je poručio taksistima

1.212

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić apelovao je danas na taksiste da prekinu blokadu glavnog grada jer time maltretiraju sve građane, koji nisu odgovorni za njihove probleme.

U intervjuu za Prvu televiziju, Vesić je rekao da većina zahteva taksista, koji se tiču zahteva za poštovanjem zakona, jesu prihvatljivi ali da ništa ne može da opravda blokadu.

Vesić je rekao da grad nema ni prava ni mogućnosti da sprečava bilo čiji štrajk, jer je to ustavno pravo i svako ima pravo da se bori za svoja prava, ali da beogradske vlasti apeluju na taksiste da ne maltretiraju građane.

On je rekao da kompanija CarGo „nije klasičan divlji prevoz“ i da zakon nije dovoljno precizan jer pre samo godinu dana i nije postojao taksi prevoz preko aplikacije.

Govoreći o tome šta grad radi da bi se poboljšala situacija u toj oblasti, Vesić je rekao da zakone koji tretiraju taksi prevoz usvaja skupština a na grad, a da gradske vlasti samo odredjuju koliko taksista treba da postoji u Beogradu.

„Obaveza grada je da se bavimo divljim taksistima i mi smo ih, maltene, suzbili. Oduzimamo vozila i podnosimo prijave. Ali postoji razlika izmedju CarGo i divljih taksista“, rekao je on i dodao da CarGo vozila nemaju oznaku i da inspektori ne mogu uvek tako lako da ih prepoznaju.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...