Ministar najavio Zakon o platama državnih službenika

94

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Jan Kejs Martejn, ponajviše o napretku u upravljanju ljudskim resursima.

Ružić je objasnio da Vlada Srbije prati broj zaposlenih u organima državne uprave kroz kadrovski plan organa državne uprave.

„Svake godine u postupku pripreme budžeta organi pripremaju i kadrovski plan kojim planiraju broj zaposlenih i broj novih pripravnika. Cilj je da Vlada usvoji celovit kadrovski plan za sve organe koji će odgovoriti na potrebe i biti usaglašen sa mogućnostima budžeta“, rekao je Ružić.

Ministar je najavio da će u toku sledeće godine biti pripremljen Zakon o platama državnih službenika i nameštenika i usvojeni podzakonski akti za sprovođenje svih do sada usvojenih zakona čija je primena odložena, a kao najznačajniji istakao Uredbu o koeficijentima za radna mesta iz Kataloga radnih mesta.

„U završnom smo delu razgovora sa resorima o potrebama da se postojeći Katalog inovira, a iza nas su razgovori sa sindikatima o visini koeficijenata u novoj Uredbi, koji su sada predmet analiza, nakon kojih će uslediti nova serija razgovora sa socijalnim partnerima o reformi plata“, rekao je Ružić.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...