Postavljen za savetnika u Elektrodistribuciji, a oni mu otpisali milionski dug za struju

684

Porodici Gorana Kovačevića, poslanika i savetnika u Elektrodistribuciji „Centar“ u Kragujevcu otpisan je dug od 1.623.709 dinara, i to pošto je postavljen na funkciju savetnika.

Kako saznaje Blic, reč je o dugovanju koje je napravljeno pre nego što je Kovačević postao visoki funkcioner SNS i Elektrodistribucije.

Dug je napravljen na brojilu njegovog pokojnog dede po majci Pavla Nešovića, i to na adresi na kojoj je Kovačević prijavljen.

Pokriće za to su našli u sudskoj odluci kojom je Stojana Kovačević, jedna od naslednica Nešovića, u parnici dokazala da nije jedini suvlasnik tog brojila, već da su to sa njom još četvoro rođaka.

Sud je konstatovao da svi oni solidarno treba da odgovaraju za dugove, odnosno da Elektrodistribucija treba da pokrene novi postupak protiv svih naslednika, piše Blic.

Umesto da to uradi, novo rukovodstvo na čelu sa Sanjom Tucaković, čiji je savetnik Goran Kovačević, koristi ovu odluku za otpis duga koji nije zastareo.

Na tom strujomeru postojalo je još jedno dugovanje od 755.773 dinara, koje je reprogramirano bez kamate od 196.394 dinara.

Iz službe za informisanje „EPS Distribucija“ potvrdili su da je dug otpisan.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...