Taksisti nastavili blokadu, od sledeće nedelje radikalizacija protesta

137

Taksisti iz najvećih beogradskih taksi udruženja nastavili su danas blokadu prestonice, po ustaljenoj satnici i rutama, kao svojevrsno „zagrevanje“ pred radikalizaciju protesta sledeće nedelje, kada je najavljeno paralisanje Gazele i Slavije, i to čak u delu popodnevnog špica (od 14.00 do 17.00), piše Blic.rs.

Oni su danas u podne ponovo krenuli sa okupljanjem na četiri dobro poznate lokacije (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala „Pionir“), a nešto pre 14.00 već su blokirali Trg Nikole Pašića, Takovsku, Ulicu kneza Miloša, deo Bulevara kralja Aleksandra, Resavsku, Slaviju…

Ovo su samo neki od delova grada koje bi građani trebalo da izbegavaju pošto će kao i prethodnih dana javni gradski prevoz biti u blokadi, a jedini siguran način da se stigne do željene lokacije biće – peške. Kako javlja naša reporterka sa lica mesta, potez oko Trga Nikole Pašića je prepun taksi vozila, ali protest protiče mirno.

Brnabić: Taksisti prave najbolju reklamu za CarGo

 

Alternative

Auto-put kroz Beograd je potpuno prohodan, a kako se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, preko Ustaničke ili Južnog bulevara može se doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim destinacijama.

Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

„Divljaci“ koriste priliku

Od 12.00 časova najveća taksi udruženja prekidaju sa radom, gase se kol-centri i ne primaju se više vožnje. Dakle, sve do 15.00, teško da ćete dobiti neki taksi na poziv, ali zato postoje dobre šanse da naletite na „divljake“ koji pokušavaju da iskoriste situaciju i vanredno zarade.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...