U Skupštini počeo dijalog predstavnika vlasti, opozicije i EU o izbornim uslovima

173

Uoči početka međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, u Skupštinu Srbije su oko 15 časova došli predstavnici više stranaka vladajuće koalicije i opozicije kao i bivši poslanik EP Knut Flekenštajn i šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici.

Sastanku prisustvuju poslanici Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, poslanici Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović i Đorđe Milićević, poslanik Socijaldemokratske partije Vladimir Marinković, poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Od predstavnika opozicije došli su poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, predsednik Nove stranke Zoran Živković, poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić, bivši predsednik Srbije i predsednik SDS Boris Tadić, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana i Nove Srbije i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Na sastanak su došli predstavnici SPAS Aleksandar Šapić i Vladan Glišić, predstavnik Cesida Bojan Klačar i Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, kao i šef kabineta
premijerke Miloš Popović.

Novinarima nije dozvoljeno da uđu u Skupštinu. Fabrici je novinarima dok je ulazio kratko poručio: Sačekajte i videćete.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...