Ministar: Zaposleno 3.000 novih policajaca i vatrogasaca

93

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u prethodne četiri godine radni odnos u MUP-u zasnovalo oko 3.000 novih policajaca i vatrogasaca i najavio da će sutra u radni odnos biti primljeno 677 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku.

Stefanović je na konferenciji „Efekti reforme upravljanja ljudskim resursima u MUP – Mi brinemo o ljudima koji brinu o bezbednosti građana“ u Beogradu kazao da je „posebno ponosan“ na činjenicu da je taj resor u ovoj godini zaposlio i oko 180 članova porodica i dece poginulih i teško ranjenih policajaca koji su se, kako je naveo, borili za Srbiju.

„Time smo hteli da pokažemo koliko poštujemo sve one ljude koji su ratovali za ovu zemlju, borili se protiv terorizma i kriminala, čija je hrabrost bila ogromna i koji su žrtvovali sopstveni život za odbranu Srbije“, naveo je Stefanović, a preneo MUP.

Savetnik u ambasadi Švedske Ola Anderson naveo je da je od 2004. godine, ta zemlja pomogla MUP-u sa oko 25 miliona evra u reformi raznih oblasti.

„Jedna od glavnih stvari u reformi Ministarstva unutrašnjih poslova bilo je unapređenje organizacione efikasnosti MUP-a, što je na jedan integrisani način rađeno kroz pružanje podrške za dva ključna koncepta upravljanja – upravljanje sredstvima i strateško planiranje“, naveo je Anderson.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...