Apelacioni sud: 10 godina zatvora za otmičara dede Jelene Đoković

125

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku kojom je Branislav Matić osuđen na 10 godina zatvora zbog otmice Milosava Radisavljevića iz Ljiga, dede Jelene Đoković, supruge srpskog tenisera Novaka Đokovića, navodi se na sajtu tog suda, preneo je RTS.

Apelacioni sud je potvrdio da nije bilo olakšavajućih okolnosti za Branislava Matića, a kao otežavajuća je uzeta pobuda okrivljenog radi koje je učinio krivično delo radi sticanja imovinske koriste u iznosu od traženih dva miliona evra od Jelene Đoković.

Sud je uzeo u obzir i pogoršanje zadravstvenog stanja oštećenog, kao i raniju osuđivanost okrivljenog.

„Imajući u vidu napred navedeno, stepen krivice i težinu krivičnog dela, pravilno je prvostepeni sud ovog okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od deset godina nalazeći da će se ovakvom vrstom i visinom kazne dovoljno uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ovakva ili slična krivična dela, čime će se postići opšta svrha izricanja krivičnih sankcija“, navodi se u odluci suda.

Apelacioni sud navodi i da nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi se moglo utvrditi da je u otmici učestvovao i D. J.

Deda Jelene Đoković opljačkan je i otet sredinom 2018. godine, a prolaznici su ga pronašli vezanog za metalnu konstrukciju u blizini Ljiga. Porodica je kasnije potvrdila da je tražen otkup.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...