Nove naplatne rampe na jugu Srbije: Od Beograda do Preševa od novembra bez zaustavljanja

162

Nove naplatne stanice na deonicama auto-puta od Niša do Preševa i od Niša do Dimitrovgrada trebalo bi da budu spremne za otvaranje od 1. novembra, navedeno je iz Puteva Srbije.

To znači da će se putarina naplaćivati na osam novih stanica, i to četiri kod Niša, dve kod Pirota i po jedna kod Prokuplja i Bele Palanke.

Trenutno su radovi na pojasu oko Niša, pa bi ubrzo umesto Naisa i Doljevca, trebalo da bude naplate putarina kod malčanske petlje, na ulazu u grad kod kasarne „Mija Stanimirović“, kod Novog sela i kod Matejevca.

Grade se i nove naplatne stanice kod Pirota, na zapadnom i istočnom kraku, kao i kod Bele Palanke, a novo mesto za naplatu putarine dobiće i oni koji se na južni krak Koridora 10 uključuju u blizini Prokuplja.

Na ovaj način, JP Putevi Srbije će učesnicima u saobraćaju omogućiti prolazak autoputem bez zaustavljanja od Beograda do Preševa i od Beograda do Dimitrovgrada, što će značajno olakšati putovanje i ubrzati protok vozila – navode iz Puteva Srbije.

Dodaju i da je rok za završetak novin naplatnih stanica do kraja godine, ali će, navode, biti spremne za puštanje od 1. novembra.

Putarina će se na ovim naplatnim stanicama plaćati po pređenom kilometru, u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, odnosno, važećim cenovnikom koji donosi JP Putevi Srbije nakon dobijanja saglasnosti Vlade Republike Srbije – dodaju.

Nakon što budu puštene nove naplatne stanice, dodaju, biće uklonjene Nais i Doljevac.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...