Predsednik u Kuršumliji: Neće biti nove “Oluje”, nema dece “za bacanje”

85

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Kuršumliji održao govor na mitingu u okviru svoje kampanje „Budućnost Srbije“, i rekao da je srpski narod teško preživeo hrvatsku operaciju „Oluja“ 1995. godine, da Srbija još jednu ne bi mogla da preživi, i da je zato Srbija više nikada neće dozvoliti jer „nema dece za bacanje“.

Vučić je rekao da Srbija „sve više jača“ iako „mi znamo koliko smo mali u odnosu na svet i koliko je Srbija slaba“.

Rekao je da se on „neće junačiti“ da bi dobio glasove, ali ni da neće dozvoliti nikome da „zgazi ili pljune Srbiju“, mada ko god da dođe u Srbiju, „pritiska i preti“.

„Uvek ćemo na mudar način znati kako da štitimo i čuvamo naše državne i nacionalne interese“, rekao je Vučić i kritikovao „one koji vole da se danas junače, a doprineli su nezavisnosti Kosova“.

Vlastima u Prištini koje „viču i prete da ih ne interesuje izbor Srba“, Vučić je poručio da će „Srbija nastaviti da radi sve mirno i polako“ i dodao: „A to da ćete proterati Srbe, nećete!“.

Kritikovao je one u Srbiji koji su ga napali zbog izgradnje auto-puta od Niša do Merdara, sa Kosovom, tvrdeći da time „gradi put Velike Albanije“, ali Vučić im je odgovorio da taj put treba da ide kroz Kurušumliju, da znači „život za čitavu Toplicu“ i da će motivisati investitore da dođu u taj kraj.

„U državi ne raspolažemo ćupom iz kojeg mogu samo da se izvuku pare“, rekao je Vučić i dodao da je zato važno graditi puteve da bi dolazili investitori i time se povećavali i prihodi lokalne vlasti.

„Obnovićemo sve škole, sve državne ustanove, domove zdravlja“, rekao je Vučić okupljenima o tome šta će država uraditi i dodao da lokalna vlast novac treba da troši na lokalne puteve.

Naveo je da je s predsednicom Vlade Anom Brnabić koja je danas takođe govorila na mitingu, razgovarao da se u siromašnim opštinama, kakve su Blace i Kuršumlija, povećaju plate lekara i učitelja.

Vučić je rekao da se Kuršumlija „prazni“ i da je zato danas postavljen kamen-temeljac za buduće vojne fabrike u selu Pljakovo, a najavio je da će Vojska Srbije odred u Kuršumliji povećati za 420 vojnika.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...