Protest “Jedan od pet miliona”: “Pink” boja za RTS (FOTO, VIDEO)

138

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” ponovo su večeras simbolično ofarbali vrata zgrade Radio televizije Srbije (RTS) u „pink“ boju, a u toj akciji pridružili su im se predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Marko Bastać i Nebojša Zelenović, piše Danas.

Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan zbog farbanja vrata RTS-a Srđan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću koji je podneo krivične prijave protiv studenata zbog te akcije, da je u službi Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Marković je rekao da je Bujošević nekada bio uzor mnogima, poznat po rečenici “nije srpski ćutati”, ali da je sada u službi vlasti.

Učesnici protesta istakli veliki transparent “Bojkot”.

Predstavnik studenata iz udruženja “Jedan od pet miliona” Moma Kovačević podsetio je da su studenti koji su učestvovali u akciji farbanja RTS-a pink bojom saslušavani u policiji jer je protiv njih podneta krivična prijava.

„Prema ‘Srpskoj naprednoj stvarnosti’ mi smo kriminalci jer se borimo za naše pravo da znamo sve“, rekao je Kovačević.

On je dodao da „SNS stvarnost“ nema dodirnih tačaka s realnošću, i da je zbog takve „stvarnosti“ glumac Branislav Trifunović izložen medijskom linču jer je navodno cepao srpsku zastavu.

Prema njegovim rečima studenti su za vlast izdajnici, dok se predstavnici vlasti sastaju po jahtama s predstavnicima Prištine.

Kovačević je rekao da „srpska napredna stvarnost i realnost toliko različiti da ne mogu da se sretnu“.

„Zato bojkotujemo njihove laži, njihovu stvarnost i njihove izbore“, rekao je Kovačević.

Pre odlaska do RTS-a učesnici protestne šetnje izveli su mini performans u blizini sedišta predsednika Srbije u Beogradu.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da bi u zgradi predsedništva trebalo da bude predsednik države, ali da umesto njega „tu obitava mračna strana Srbije“.

Kao ilustraciju te mračne strane, Ana Knežević, jedna od studentkinja izvela je na violini melodiju iz filma „Rat zvezda“ pod nazivom „Imperijalni marš“.

Okupljeni su nosili transparente „Vesiću studenti nisu huligani“, „Aleksandar Vučić je najhrabriji na svetu – ničega se ne stidi“, „RTS javni servis Vučića“ i „Bojkot“ i bedževe „Bojkot“ i „1od5 miliona“, kao i nalepnice „Gotov je“. Sa kamiona koji je prethodnica protesta kao i svake subote čuje se muzika.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...