Sednica Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, 80 predsednika parlamenata i 2.000 učesnika

137

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će na 141. zasedanju Interparlamentarne unije (IPU) u Beogradu, koje počinje danas i održava do 17. oktobra, učestvovati 80 predsednika parlamenata i 60 potpredsednika parlamenata i da će na skupu biti preko 2.000 učesnika.

„Razgovarali smo sa predsednicima parlamenata koji će učestvovati i oni dele naše mišljenje da ovako značajnog skupa na viskom nivo prisutnosti parlamenata nije bilo u istoriji ne samo Srbije, nego i Interparlamentarne unije“, rekla je Gojković za RTS i dodala da je on značajan i sa turističkog i privrednog aspekta.

Navela je i da se u razgovoru sa predstavnicima parlamenata posebna pažnja pridaje pitanju Kosova, aktuelnim dogadjajima u regionu, dijalogu Beograda i Prištine i eventualnom učlanjenju Kosova u Interpol.

Glavna tema ovogodišnje skupštine će biti „Uloga i mehanizmi parlamenata u jačanju medjunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje“ u okviru koje će parlamentarci razgovarati o rodnoj ravnopravnosti, deci i mladima, ljudskim pravima i održivom razvoju.

Zasedanje 141. Skupština Interparlamentarne unije održava se u centru „Sava“, a svečano će večeras ga otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...