Blokada taksista: Centar grada paralisan, opšti haos na Savskom trgu

80

Posle desetodnevnih blokada, beogradski taksisti odlučili su da „podignu ulog“, te su od danas krenuli u radikalizaciju protesta, tokom kojeg će se kolona automobila sa novobeogradske strane prvo sliti na Gazelu, dok će druga potpuno blokirati Slaviju, ali i sve saobraćajnice u krugu od barem jednog kilometra.

I sve to u vreme kada počinje poslepodnevni špic, od 14.00 do 17.00 časova.

Pored uobičajenih lokacija koje će biti zatvorene, poput Trga Nikole Pašića, Ulice kneza Miloša, Takovske, poteza od Slavije do Savskog trga, dela Bulevara kralja Aleksandra, sada treba očekivati i potpuno paralisanje saobraćaja u Bulevaru oslobođenja, Makenzijevoj, Beogradskoj, Kralja Milana, svim saobraćajnicama koje vode od Slavije u različite delove grada.

Na Savskom trgu situacija polako počinje da izmiče kontroli. Na stotine građana koji bezuspešno čekaju neku od desetak linija javnog gradskog prevoza koje ovuda prolaze, besni i očajni su izašli na ulicu i blokirali taksi kolonu koja je kreknula u Savsku ulicu.

Pljuštale su teške reči, psovke, pretnje, kako javlja reporter „Blica“ sa lica mesta, pitanje je trenutka kada će doći do fizičkog obračuna taksista i građana.

Oko 15.10 Slavija je potpuno blokirana, tako da vozila ne mogu više da idu ni ka Savskom trgu, koji je prvi paralisan, ali ni ka Makezijevoj i Čuburi, Bulevaru oslobođenja i Autokomandi, kao ni Beogradskoj i Bulevaru kralja Aleksandra.

Na beogradskim ulicama je, kako javljaju reporteri „Blica“, prisutan i veliki broj pripadnika policije koji pokušavaju koliko-toliko da održava red na beogradskim ulicama, odnosno da bude „ravnomeran“ broj vozila u svakoj od blokiranih saobraćajnica.

Velike probleme zbog protesta taksista ima javni gradski prevoz u prestonici, ali i hitne službe. Kako su rekli za „Blic“ iz Hitne pomoći, u prethodne dve nedelje su se znatno sporije i teže probijali do pacijenata. A situacija će danas biti još značajno pogoršana.

Taksi protesti će, kako „Blic“ saznaje, trajati tokom cele nedelje.

Predsednik komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković rekao je za 021.rs. da su novosadski taksisti odlučili da prekinu sa protestima koji su bili podrška kolegama u Beogradu i da sačekaju da vide kako će proći pregovori.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...