Incident na promociji Vesićeve knjige, uz povike „Vesiću, lopove“ (VIDEO)

119

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SzS) verbalno su se sukobili ispred gaperije Progres u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, u kojoj se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Goran Vesić „Knjiga o Beogradu“.

Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića. I

spred galerije bio je i Simo Spasić, predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vređao pripadnike SzS-a.

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali „Vesiću, lopove“, pripadnici SNS-a su uzvraćali sa „Djilasu, lopove“.

Među prisutnima su bili i predsednik Opštine Stari grad i član Predsednistva Stranke slobode i pravde Marko Bastać, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, ali i odbornici SNS-a u Skupštini Beograda, kao i poslanik SNS u Skupstini Srbije Aleksandar Marković.

 

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Đorđevića izviždali su aktivisti SzS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige. Promociji Vesićeve knjige, između ostalih, prisustvovali su pevačica Leontina i glumci Svetislav Goncić i Branko Milićević-Kockica.

Vesić je ranije najavo da će prihod od prodaje njegove knjige tokom promocije biti uplaćen u humanitarne svrhe. Knjigu čini 60 njegovih kolumni koje „Politika“ objavljuje svakog petka već dve godine, a ilustrovane su slikama Nebojše Đuranovića.

Predgovor i pogovor za knjigu napisali su književnik Milovan Vitezović i profesor i bivši dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...