Jovanović: Ne dirati Stari savski most, napraviti pored njega novi

246

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upozorila je gradsku vlast da ne uklanja Stari savski most, jer bi taj potez bio direktno na štetu vitalnih interesa Beograda i Beograđana, izjavio je šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Bilo kakvo ‘izmeštanje’ mosta u park Ušće ili na Adu Ciganliju je sumanuta ideja, imajući u vidu da je reč o potpuno funkcionalnom mostu, preko kojeg se obavlja 13 odsto saobraćaja u prestonici i na kojem je obavljen kapitalni remont 2007. godine“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da bi uklanjanjem Savskog mosta vlast gurnula Beograđane u tri godine saobraćajnog haosa, bez ijednog jedinog razloga.

Bastać: Vesić izmislio rezultate o Starom savskom mostu, glasanje se nije ni desilo

„Beograd nema višak mostova, da bi jedan od njih gradska vlast pretvarala u kafiće i suvenirnice. Izjava zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je most potrebniji u parku nego na Savi, ući će u crnu antologiju Beograd“, istakao je Jovanović.

On je predložio da se tik uz Stari savski most izgradi još jedan, čime bi se, kako je istakao, dodatno olakšala veza između novog i starog Beograda, bez prekida saobraćaja u bilo kom momentu, navedeno je u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...