Srpska lista: Sprečiti prekrajanje narodne volje

69

Odluka Centralne izborne komisije Kosova da se glasovi pristigli iz centralne Srbije ne broje dok nadležni organi ne utvrde da li je zatrovan izborni materijal raseljenih predstavlja pokušaj Prištine da prekroji narodnu volju, ocenio je za Srnu gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

„Ne verujem da postoji čovek koji je iole upućen u dešavanja na Kosovu i Metohiji kojem nije jasno da je u pitanju farsa o navodnom trovanju lica albanske nacionalnosti koja su prebrojavala glasove“, kaže Popović, koji je potpredsednik Srpske liste.

Đurić: Priprema se manipulacija srpskim glasovima na Kosovu

 

On je ocenio da je Prištini cilj da umesto članova Srpske liste u institucije vlasti nelegalno uvuče ljude koji priznaju nezavisnost Kosova i samo se deklarativno izjašnjavaju kao Srbi.

„U Srpskoj listi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da sprečimo scenario, prema kojem bi Srbi lojalni Prištini zauzeli položaje srpskih predstavnika iako su na izborima dobili mizeran broj glasova“, poručio je Popović.

On je izrazio nadu da međunarodna zajednica, posebno EU neće dozvoliti prekrajanje narodne volje.

Prekinuto brojanje glasova iz Srbije: Albanci dobili alergiju od srpskih koverti

Popović tvrdi da je nezaštićen glasački materijal koji je stigao iz centralne Srbije i da predstavnici Srpske liste nemaju pristup prostoriji u kojoj se nalazi.

Iz CIK-a su saopštili da će tokom dana početi brojanje 15.000 glasova albanske dijaspore, kao i da eventualno prebrojavanje glasova pristiglih iz centralne Srbije zavisi od odluke nadležnih organa, posebno tužilaštva.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...