Završen protest taksista: Optužili premijerku, izvinili se građanima i najavili štrajk glađu (VIDEO)

119

Taksisti su  i danas,  11. dan za redom, protestovali u Beogradu, a za razliku od prethodnih dana, prevoznici su vozili od 14 do 17 sati sa četiri lokacije širom grada u šest kolona do zgrade Vlade.

Ovoga puta, međutim, krenuli su u šest kolona. U dve kolone su krenuli iz Bloka 70 i ispred hale „Aleksandar Nikolić“, a u po jednoj sa Obrenovačkog puta i iz Kumodraške ulice, sve do Vlade Srbije.

Okupljanje na ove četiri lokacije počelo je u 14 časova, a sat kasnije krenuli su u protestnu vožnju. Kolone vozila, osim preko Brankovog mosta, u ponedeljak su se kretale i mostom Gazela.

Poslednjeg sata, taksi vozila „slila“ su se i zaustavila u Nemanjinoj ulici, Kneza Miloša, a ovoga puta, kao što su i najavili, blokirane su bile Savska ulica i Slavija. Skup se završio oko 17 sati.

Tokom protesta taksista u centru Beograda, došlo je do incidenta, posle kojeg su, prema nezvaničnim saznanjima, dve osobe privedene.

Građani izgubili živce zbog taksista, incidenti na beogradskim ulicama, hapšenje u Savskoj (VIDEO)

 

Boško Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore Srbije obratio se taksistima i najavio štrajk glađu.

„Mi smo odlučili da napravimo tim koji će strajkovati gladju. Ukoliko se sklonimo sa ulice, a ne ispunite dogovor stotine ljudi će štrajkovati glađu. Ne smemo biti prevareni ako dođe do dogovora“, poručio je Vukojević.

Okupljenim taksistima ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj obratio se predsednik Saveza taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić.

„Brnabićka kaže da ćemo imati problema sa implementacijom. Morate da naterate svoje ministre da nateraju svoje službenike da rade svoj posao. Građani ne treba da budu besni na nas nego na premijerku“. rekao je Bijelić dok su taksisti skandirali “Ostavka”.

On je dodao da je predsednik Aleksandar Vučić danas bio jasan i da zna gde je problem.

„Ne želimo mi pad vlade, već samo da se primenjuje zakon. Biće ozbiljnih razgovora narednih dana. Mi smo jedinstveni i treba da istrajemo u sprovođenju zakona“.  rekao je Bijelić i izvinio se građanima koji idu kući ili na posao.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...