Bastać pozva policiju da utvrdi ko je nasrnuo na građane ispred galerije Progres

187

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać pozvao je policiju da identifikuje osobe koje su „fizički nasrnule“ na građane okupljene ispred galerije Progres gde se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Od policije tražimo da pomoću kamera identifikuje lica koja su vređala, napadala i tukla okupljene i da utvrdi ko i kako je te ljude angažovao. Ukoliko policija ne utvrdi ove činjenice, onda je jasno da država ne postoji i da građani moraju sami da nađu način da se zaštite od kriminalnog režima koji je krenuo u fizički obračun sa neistomišljenicima“, naveo je Bastać u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima u galeriji Progres, gde je „pisac Vesić Goran imao promociju svog prvenca“, okupilo se „izabrano društvo: Sima Spasić, Ksenija Vučić, Beba Popović, Miša Vacić, Nikola Selaković, Anđelko Vučić i drugi“.

Incident na promociji Vesićeve knjige, uz povike „Vesiću, lopove“ (VIDEO)

„Sa druge strane smo bili mi građani koji neće više da ćute i trpe uništavanje grada i maltretiranje ljudi u režiji večitog zamenika. Kada nije znao kako da ode sa sopstvene promocije, kriminalac u pokušaju Vesić Goran je na građane poslao privatne batinaše na čelu sa bivšim kik-bokserom i v.d. direktora JKP Beogradske elektrane Radetom Bastom“, rekao je Bastać.

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SzS) prvo su se verbalno sukobili, a potom je došlo i do koškanja juče ispred galerije „Progres“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, u kojoj je održana promocija knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića „Knjiga o Beogradu“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...