MUP: Trinaest osoba prijavilo da je napadnuto ispred „Progresa“

193

Trojica aktivista Saveza za Srbiju i deset pristalica Srppske napredne stranke prijavili su da su fizički napadnuti u ponedeljak uveče ispred galerije Progres tokom incidenata koji su se desili za vreme održavanja promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, saopštio je MUP.

Policijska uprava za grad Beograd saopštila je da policijski službenici, po nalogu nadležnog tužilaštva, preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa dešavanjima ispred galerije Progres u Knez Mihailovoj ulici.

„Policija je o svemu odmah obavestila nadležno tužilaštvo, kojem će biti dostavljen izveštaj na dalje odlučivanje“, navodi MUP.

Incident na promociji Vesićeve knjige, uz povike „Vesiću, lopove“ (VIDEO)

 

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je na konferenciji za medije zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je ljudima koji su ga obezbeđivali tokom promocije knjige u centru Beograda, naložio da, kako je rekao, „tuku mirne ljude“ koji su okupili ispred galerije Progres kako bi „skrenuo pažnju sa korupcije u vezi sa obnovom Trga Republike“.

 

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...